Alegerea ta de acum, sanatatea ta viitoare!

Ma conving zilnic de adevarul acestor cuvinte care par pretioase sau poate consumate intre atatea spoturi publicitare, insa prin propria-mi experienta simt ca parfumul este doar atractia, iar efectul acestuia in sanatate este pe deplin beneficiul extraordinar pe care lavanda il are!

In 2014 plantam o gradina de munte cu lavanda. Nu aveam deloc asteptari, ci doar incredere in ceea ce pot face eu pentru sanatate! Am plantat lavanda cea frumos mirositoare si spectaculos de frumoasa, am ingrijit-o, am cules-o, am uscat-o si i-am dat valoare in produse admirate de cunoscatori sau simpli oameni care pun pret pe propria sanatate!

Astazi, spun cu incredere ca un sapun cu lavanda este un dram de sanatate si o portie de educatie!

Povestea lavandei

Si-a asezat palaria cu un calm cum numai munteanul are, langa o tufa compacta, rotunda, pe care a aranjat-o ca pe o mireasa sa fie frumoasa, mladioasa si impunatoare. Si-a pus capul sub buchetele de flori mov. Si-a zis sa-si odihneasca trupul o ora cat se duce soarele spre Vulcanii Noroiosi ce stau pavaza peste coama muntelui din dreptul lui. A atipit si a visat ca o fata tanara a cules tufa de deasupra capului sau. A facut buchete, buchete, le-a mirosit si mai apoi le-a presat intr-un fel pe care il stie si el. Ieseau ca niste lacrimi mici, ulei. Ulei pur, isi zicea ca pentru sine.

Lavanda ii da cerului un nefiresc albastru. Bantranul dorea sa deschida ochii si nu putea. Il tinea de vorba fata din vis. Ii cerea sa-i spuna cum sa faca sapun cu flori mov. Radea larg si parca ii canta ca si-ar pune in baia de seara flori din astea minunate sa-si simta trupul sanatos si apt sa ia lumea in piept a doua zi.

Un vant prea curajos i-a batut peste fata si batranul s-a trezit. Tufa de lavanda sub care atipise era intreaga. A crezut ca fata din vis de fapt i-a zis ca e timpul sa-si culeaga recolta, sa o puna la uscat, sa faca ulei, apoi sapun si minunatii pentru trup si suflet, dar care au lavanda in inima lor.

Batranul exista in realitate si chiar sta de veghe la plantatia noastra de lavanda ademenitoare. Si cu grija sta si cand noi trebuie sa culegem aurul mov care ne lumineaza viata, precum batranului care a atipit, fata care-i rupea frumos lavanda.

Povestea noastra din inima muntilor continua in atelierul EDDEL in care se produc minunile: sapunuri, creme, lotiuni, bombe de baie si alte produse cosmetice handmade facute cu multa dragoste si daruire.

Inchei visul batranului si simt mirosul lavandei in fiecare zi pentru ca noi punem pariu pe natural, corect, sanatos si suficient!